Берое победи Созопол в пърата си контрола

"категория: ППФЛ 2017-2018"
Посещения: 2541
Отборът на Берое победи Созопол с 3:0 в първия си мач след подновяването на тренировките след зимната пауза.
Футболистът на проби Астор Килези откри в края на първата част, а Педро Еуженио покачи в 64-ата минута на 2:0. Камен Хаджиев оформи крайното 3:0 в последната минута на среащата. В следващата си проверка Берое ще приеме Марица в сряда.
Душан Перниш започна като вратар. Пред него застанаха Емин Ахмед, Павел Виданов, Георги Динков и Матеус Леони. Като опорни халфове започнаха Мартин Райнов и Никола Гавов. В центъра Антон Карачанаков, Марко Адамович и Астор Килези. В нападение стартира Мартин Камбуров. В 9-ата минута Астор Килези центрира отлично, Мартин Камбуров засече с глава, но Стамен Бояджиев се намеси отлично. Теодор Стефанов центрира в 11-ата минута от пряк свободен удар на 22-23 метра от вратата в ляво по атаката на Созопол. След разбъркване в наказателното поле на Берое обаче топката попадна в ръцете на Душан Перниш. В 17-ата минута Станимир Митев стреля от дистанция, но прати топката високо над вратата.
 
След многоходова акция за Берое след центриране от корнер топката попадна в Антон Карачанаков, който стреля от 26-27 метра фронтално на вратата, но Стамен Бояджиев се намеси блестящо и изчисти в нов корнер, който бе изпълнен от Мартин Камбуров, но не доведе до нова опасност. В 27-ата минута Павел Виданов получи контузия и се наложи да бъде заменен от Надим Ангелов. Карачанаков бе изведен на скорост в 39-ата минута в полето на гостите, но не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут. В 44-ата минута след добро разиграване Мартин Райнов стреля добре, но топката рикошира в крака на бранител и излезе в корнер. След центирането на Антон Карачанаков Астор Килези засече с глава и откри резултата за 1:0.
 
След почивката Берое излезе с изцяло обновена единасеторка на терена. Пред вратаря Георги Аргилашки заиграха Милен Желев, Камен Хаджиев, Иван Иванов и Веселин Пенев. В средата на терена Кохей Като, Александър Енев и Борислав Цонев. На двете крила Костадин Пеев и Педро Еуженио, а на върха на атаката Серджиу Негрут. В 64-ата минута резултатът стана 2:0 за Берое Борислав Цонев отне добре топката в средата на терена, напредна на скорост и изведе отлично Педро Еуженио, който останал сам срещу вратаря покачи на 2:0. В 68-ата минута Милен Желев стреля след една центрирана топка, топката засече в движение Борислав Цонев и съвсем малко не му достигна да се разпише като кълбото мина покрай вратата.beroe sozopol karachanakov 930x523
 
В 70-ата минута след пряк свободен удар за Созопол топката срещна ръката на Костадин Пеев, който бе в стената и бе отсъден втори фаул. Станимир Митев стреля директно, но прати топката покрай вратата. Веселин Пенев центрира добре в 73-ата минута и малко не достигна на Серджиу Негрут да нанесе отличен удар с глава. Минута по-късно Борислав Цонев стреля от дъгата пред наказателното поле, но Свилен Нотев внимаваше и улови. В последната минута на мача Камен Хаджиев засече центриране на Милен Желев и направи от близка дистанция резултата 3:0.
Източник: www.beroe.bg