Славия - Пирин

Посещения: 1782
Понеделник

teamLogo1011СЛАВИЯ

РЕЗУЛТАТИ И ФОРМА
Славия постигна само една победа в последните 7 кръга. В останалите срещи "белите" допуснаха 3 загуби и 3 равенства.
ДОМАКИН
4 от 7-те победи на тима са постигнати у дома. "Белите" не познават вкуса на успеха пред собствена публика в три поредни срещи.
АТАКА
Тимът на Златомир Загорчич не се разписа само в един от последните 8 мача. Столичани са един от най-резултатните домакини в Първа лига с 20 гола, като не са отбелязвали попадение само в две срещи у дома от началото на сезона. "Белите" разполагат с най-разнообразната голмайсторска листа в Първа лига - 15 различни футболисти са намирали мрежата на противника.
ЗАЩИТА
Отбраната на тима инкасира попадение в 7 от последните си 8 срещи. Славия запази вратата си без гол само в 6 мача от началото на сезона. По-малко "сухи" мрежи има единствено Етър - 3.
ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ
Стефан Велев е започнал като титуляр в 24 мача на Славия до момента, като е заменен в 4 от тях.
КЛАСИРАНЕ
От 3-ия кръг на Първа лига Славия не е заемала по-висока позиция от 8-то място.


ГРУПАТА ЗА МАЧА:
НАКАЗАНИ:
КОНТУЗЕНИ:
ПОСЛЕДЕН МАЧ: Дунав - Славия 0:1


teamLogo1018ПИРИН

РЕЗУЛТАТИ И ФОРМА
В миналия кръг Пирин допусна първo поражение през 2018 г., с което сложи край на най-успешната си серия от началото на сезона след 2 победи и равенство.
ГОСТPIRIN SLAVIA 2017
"Орлетата" нямат победа навън в три поредни двубоя, в които допуснаха 4 гола и не отбелязаха попадение. Тимът има само два успеха на чужд терен от началото на сезона. В останалите срещи благоевградчани записаха 4 загуби и 6 равенства.
АТАКА
Тимът на Милен Радуканов е реализирал само 5 гола при своите визити. По-малко попадения на чужд терен има само Витоша - 3. В 12 мача през сезона Пирин не е намирал целта.
ЗАЩИТА
"Орлетата" не допуснаха гол в 3 от последните четири мача в Първа лига. Благоевградчани имат общо 10 "сухи мрежи" през сезона.
ДИСЦИПЛИНА
Със 74 жълти картони Пирин е на второ място по получени официални предупреждения. Етър има най-много жълти картони – 77.
ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ
Юлиян Попев е участвал във всички 25 срещи на своя отбор до момента, като е заменен само в 89-тата минута на мача с Локомотив (Пловдив) от 8-ия кръг.
КЛАСИРАНЕ
От петия кръг на първенството Пирин не е бил по-високо класиран от десетата позиция.


ГРУПАТА ЗА МАЧА:
НАКАЗАНИ:
КОНТУЗЕНИ:
ПОСЛЕДЕН МАЧ: Пирин - ЦСКА-София 1:2


СТАТИСТИКА И ФАКТИ

В първия мач от сезона: Пирин - Славия 0:0
Общо мачове в елитната дивизия: 56; Победи за Славия: 25; Равенства: 16; Победи за Пирин: 15; Голова разлика: 82-51 за Славия.
Общо мачове, в които Славия е домакин: 27; Победи за Славия: 17; Равенства: 7; Победи за Пирин: 3; Голова разлика: 47-15 за Славия.