Левски - Пирин

Посещения: 3200
Мач ревю

 

Левски - Пирин 3:0

 
За четвърти път през сезона Левски вкарва повече от два гола в рамките на един мач. Всички тези двубои са под ръководството на Делио Роси (срещу Пирин в Благоевград, Славия, Дунав и срещу Пирин в София).
Левски постигна своята 11-а победа от началото но сезона и трета поредна в Първа лига. 
„Сините“ спечелиха четири от последните си пет мача в Първа лига. Тимът е с една загуба от последните 11 кръга.
Левски има най-много "сухи" мрежи от всички отбори – 15 от 18 мача. Следват Лудогорец (11)*, ЦСКА-София (10)* и Берое (8)*.   
Тимът на Делио Роси има осем победи и две равенства от десетте си домакинства през този сезон.
Левски е единственият отбор без загуба от началото на сезона като домакин. Тимът на Делио Роси няма допуснат гол на "Георги Аспарухов". Единствено Лудогорец си тръгна с точка от стадиона на Левски през това първенство. Като символичен домакин Левски допусна два гола - срещу ЦСКА-София на "Васил Левски".
В последните пет мача Левски запази вратата си без гол.
Васил Панайотов се разписва във втори пореден мач, след като в миналия вкара два гола във вратата на Дунав. Със следващия си гол ще изравни най-резултатния си сезон в елита (4 гола с екипа на Пирин Гоце Делчев).
Роман Прохазка вкара втория си гол за сезона. Първият му бе срещу ЦСКА-София
Жуниор Мапуку се разписа за шести път през сезона. Четири от тези голове са срещу Пирин. В първия мач от сезона той отбеляза хеттрик във вратата на "орлетата".
Васил Панайотов (3) и Антонио Вутов (1) са двамата български футболисти, разписали се за Левски до момента в Първа лига. 
*Преди изиграването на кръга
За втори път през сезона Пирин допуска повече от два гола в своята врата. Първият път бе отново срещу Левски, но в Благоевград.
За 9-и път Пирин не отбелязва гол в мач от първенството.
Това е трета загуба за Пирин като гост и общо 8-ма през този сезон.
Отборът на Радуканов отбеляза един гол в последните си 6 гостувания.lev pir33333333333333333333
Благой Макенджиев и Юлиян Попев са участвали във всички 19 срещи на своя отбор до момента. Вратарят не е пропуснал нито минута игрово време. Капитанът Попев бе заменен само в 89-тата минута на мача с Локомотив (Пловдив).
Червеният картон на Аймен Суда е четвърти за футболист на Пирин. Толкова картони имат Септември и Верея. Това са трите отбора с най-много отстранени играчи от началото на първенството. Без червен картон до момента са отборите на Берое и Дунав*
*Преди комплектоването на кръга
 

Факти и статистика
Общо мачове в елитната дивизия: 59; Победи за Левски: 39; Равенства: 11 ; Победи за Пирин: 9; Голова разлика: 114-38 за Левски.
Общо мачове, в които Левски е домакин: 29; Победи за Левски: 24; Равенства: 4; Победи за Пирин: 1; Голова разлика: 72-15 за Левски.
Левски спечели пета победа от последните шест мача срещу Пирин.