Левски - Верея

Посещения: 3304
Мач ревю

Левски - Верея 1:0

teamLogo1004
Давид Яблонски вкара седмия си гол за сезона. Така чехът се изравни с Ивайло Димитров и Тиаго и е в топ 5 на реализаторите на Първа лига. Повече голове от тях имат само Кешеру, Виана и Каранга.
Защитникът е донесъл на отбори си три победи и общо 10 точки (1:0 срещу Верея, 2:2 срещу ЦСКА-София, 1:0 срещу Етър, 1:0 срещу Черно море). Разписа се и при победите срещу Дунав с 2:0 и Септември със същия резултат. Единственият гол, който вкара и Левски не взе актив е срещу Ботев.
Левски записа девета победа от началото на сезона и четвърта с резултат 1:0. Това е седма победа на свой терен за "сините" от началото на първенството.  
Тимът от София е единствен без загуба от началото на сезона като домакин. Левски няма допуснат гол в осемте си срещи на "Георги Аспарухов", а единствено Лудогорец си тръгна с точка. Като символичен домакин Левски допусна два гола - срещу ЦСКА-София на "Васил Левски".
"Сините" са с една загуба от последните девет кръга.
Левски има най-много "сухи" мрежи от всички отбори - 13. Следват Лудогорец (11), Берое (8) и ЦСКА-София (8). Витоша е на дъното по този показател със само два мача без допуснат гол.
Жорди Гомес е титуляр във всички 17 мача до момента и само в един от тях е заменен.
Български футболист не е отбелязвал гол за тима от 3-ия кръг насам, когато Вутов бе точен при успеха срещу Витоша с 2:0 на "Георги Аспарухов".

teamLogo1033ВЕРЕЯ
Верея записа четвърта загуба в последните шест кръга. Тимът на Илиан Илиев запази вратата си без гол само в един от последните си десет мача в Първа лига.   
Въпреки загубата Верея остава в първата шестица. От 5-ия кръг насам тимът на тимът не е бил част от топ 6 само един път.  lev ver111
Навън Верея остава без равенство от първото си гостуване за сезона, което е и единствено засега без допуснат гол. Седем мача минаха от другото реми на старозагорци.
Георги Аргилашки е четвъртият футболист на Верея, който получава червен картон. Здравко Илиев, Селим Бен Джемиа и Мирослав Енчев са останалите с червени картони.
Единственият друг отбор с 4 червени картони е Септември. Берое и Дунав са без получен червен картон.
Вратарят Георги Аргилашки не бе пропуснал нито минута от началото на сезона в мач от Първа лига. Рекордът му падна, заради червения картон в края на срещата. 
Георги Андонов е започнал като титуляр във всички мачове от началото на сезона и е заменен само в два от тях.

Факти и статистика
Общо мачове в елитната дивизия: 5; Победи за Левски: 3; Равенства: 1*; Победи за Верея: 1; Голова разлика: 7-3 за Левски.
Общо мачове в които Левски е домакин: 3; Победи за Левски: 2; Равенства: 1*; Голова разлика: 6-1 за Левски.
*В статистиката е включен и плейофът за класиране в Лига Европа между двата отбора, който се игра на 04.06.2017 и завърши 1:1 в редовното време. 
 
Снимки: levski.bg