Септември - Пирин

Посещения: 1967
Мач ревю

Септември - Пирин 1:0

1:0 Борис Галчев (9)

teamLogo1028СЕПТЕМВРИ

Септември e в серия от четири поредни победи с резултат 1:0. Това е най-успешния период за столичани от началото на сезона. Общо тимът има шест победи.
Пет от тези успехи са след завръщането на Николай Митов начело на отбора. Няма друг отбор, който да е в серия от четири поредни победи.     
В класирането на базата на последните 6 кръга Септември е на 4-то място след Лудогорец, Ботев и ЦСКА.
"Септемврийци" запазиха вратата си без гол в последните четири мача. Това е най-дългата им серия без допуснат гол от началото на първенството.
Септември и Витоша са отбелязали най-малко голове у дома - по 4. Тези голове са донесли на тима на Митов 7 точки, а на Витоша - 2 точки.    
Головете на Галчев са донесли на отбора му 10 точки (1:0 срещу Пирин, 1:1 срещу Етър, 1:0 срещу Дунав, 1:0 срещу Пирин). Той се разписа и при победата срещу Черно море с 4:1.  Галчев се разписа и за двете победи срещу бившия му тим Пирин.
Борис Галчев, Мартин Тошев и Крис Гади са отбелязали всички попадения за тима - 11. Няма друг отбор с толкова малко различни голмайстори в Първа лига.
Септември има повече победи като гост - 4, отколкото у дома - 2. Столичани са един от четирите отбора, които имат повече победи като гости, отколкото пред своите фенове. Останалите са Лудогорец, Берое и Черно море.
Борис Галчев е взел участие във всички мачове на отбора, като е заменен само в един от тях.
Мартин Тошев също е играл в 15-те двубоя до момента, но е заменен в 9 от тях.

"Орлетата" записаха шеста загуба от началото на сезона и прекъснаха сериято си от четири мача навън без поражение.
За първи път след три поредни нулеви равенства Пирин допуска гол като гост.
Навън отборът на Милен Радуканов има една победа, две загуби и пет равенства.
За последно Пирин вкара гол на чужд терен срещу шампиона Лудогорец.radukanov
Пирин е с една победа от последните 14 кръга и общо две от началото на сезона.
В последните седем мача "орлетата" отбелязаха само два гола.
Благой Макенджиев, Станислав Костов и Юлиян Попев са участвали във всички срещи 15 срещи на своя отбор до момента. Първите двама не са пропускали нито минута игрово време. Попев е заменен само в 89-тата минута на мача с Локомотив (Пловдив).

Факти и статистика
Общо мачове в елитната дивизия: 4; Победи за Септември: 2; Равенства: ; Победи за Пирин: 2; Голова разлика: 5-5 за Пирин.
Общо мачове в които Септември е домакин: 2; Победи за Септември: 1; Равенства: ; Победи за Пирин: 1 ; Голова разлика: 3-3 за Пирин.

менен в 9 от тях.