Дунав - Черно море

Посещения: 2511

Дунав - Черно море 0:1

 
Мачът бе дебют за новия наставник Малин Орачев пред публиката в Русе. 
Това е десети мач през сезона, в който Дунав не намира мрежата.
Дунав записа 9-а загуба от началото на сезона. Толкова поражения има Септември, а повече е регистрирал само отборът на Витоша - 13.
"Драконите" не са отбелязали гол в четири поредни домакинства, в които успяха да вземат две точки. За последно се разписаха у дома срещу Витоша.
Русенци спечелиха само един от последните си 15 мача - срещу Витоша с 3:0. Това е единствената домакинска победа за "драконите" от началото на сезона.
"Драконите" отбелязаха един гол в последните си седем двубоя в Първа лига.
Отбраната на тима е допуснала 22 гола. Единствено Локомотив (26), Славия (24) и Витоша (37) са инкасирали повече попадения от русенци.
Нападанението на Дунав е второто най-слабо след това на Витоша. Тимът от Русе има 9 отбелязани гола, а тимът от Бистрица - 8. 
От 11-ия кръг Дунав не е бил на по-високо място от 13-о.
Футболист на Дунав все още не е получавал червен картон. Същото важи за Берое, Витоша и Етър.
За първи път Диян Димов бе заменен в мач от първенството. Капитанът не бе пропуснал нито минута игрово време от началото на първенството преди този двубой.
Мирослав Будинов е започнал като титуляр във всеки един от мачовете на Дунав през сезона в Първа лига. В тази среща бе заменен за втори път.

Това е трета поредна победа като гост за Черно море и общо седма от началото на сезона.
Трета победа за Черно море като гост на Дунав в историята на този сблъсък в елита.
За последно Черно море спечели три мача навън подред през 2015 година. Тогава варненци взеха четири победи - срещу Локо (Пд) (24.04), Марек (02.05), Хасково (18.05) и Славия (22.05). 
Само Пирин (5), Берое (5) и Лудогорец (3) са допуснали по-малко голове от Черно море (6) навън. Левски е също с 6 допуснати гола като гост.  
Като гост Черно море има само две поражения - срещу Берое и Левски (само в тези два мача отборът не се разписа при гостуванията). В останалите срещи варненци взеха 5 победи и 1 равенство.
Това бе трети мач като гост, в който Черно море не допуска гол. Общо 6 мача без допуснат гол през сезона. che ver1
Варненският тим има повече победи като гост - 5, отколкото у дома - 2. "Моряците" са един от петте отбора, които имат повече победи като гости, отколкото пред своите фенове. Останалите са Лудогорец, Берое и Септември.
Георги Илиев е титуляр във всички мачове, но в четири от тях е заменен.
За първи път през сезона Ондрей Сукуп не започна като титуляр в мач от Първа лига. Чехът влезе като резерва и това означава, че е участвал във всеки мач на тима до момента.
 
 Факти и статистика
Общо мачове в елитната дивизия: 45; Победи за Дунав: 20; Равенства: 12 ; Победи за Черно море: 13; Голова разлика: 59-46 за Дунав.
Общо мачове в които Дунав е домакин: 23; Победи за Дунав: 14; Равенства: 6; Победи за Черно море: 3; Голова разлика: 38-19 в полза на  Дунав.
Черно море спечели 3 от последните 5 срещи с този съперник в Първа лига с резултат 1:0.