Витоша - Черно море

Посещения: 2030

Витоша - Черно море 1:2

0:1 Огнянов (34), 1:1 Пеев (45+1), 1:2 Огнянов (55)

teamLogo1076ВИТОША 

Витоша записа 11-то поражение в 14 кръга и все още преследва своята първа победа ве елита.
От 4-тия кръг на първенството тимът на Витоша не е напускал последното място в класирането.
Тимът от Бистрица е в серия от пет поредни загуби.
Отборът на Костадин Ангелов не е получавал гол във вратата си само в един мач от началото на сезона - равенството срещу Пирин.
Защитата на тима е с най-слабата в Първа лига с 35 допуснати гола.
В момента нападението е най-слабото в групата със 8 отбелязани гола.
Витоша е един от отборите без получен червен картон до момента. Преди изиграването на кръга другите такива тимове бяха Славия, Берое и Етър и Дунав.
Само четирима различни футболисти са се разписвали за Витоша. Същото важи за Дунав и Етър (преди изиграването на кръга).
Най-малко различни голмайстори има Септември - трима (преди изиграването на кръга). Най-много различни голмайстори има Лудогорец - 11.
Следват ЦСКА-София, Славия и Черно море с по десет различни играчи намирали мрежата (преди изиграването на кръга).
Даниел Пеев отбеляза втория си гол през този сезон. Двамата с Григор Долапчиев са вкарали шест от осемте гола на Витоша досега.


 teamLogo1016ЧЕРНО МОРЕ

"Моряците"записаха втора поредна победа в Първа лига. Това не се бе случвало от първите три кръга на шампионата, когато регистрираха три поредни успеха. 
Мариян Огнянов отбеляза два гола и вече има пет на своята сметка, с което се изкачи на първо място при реализаторите на Черно море.
За първи път Огнянов вкарва два гола в един мач от първенството от 06.11.2004, когато се разписа два пъти за Левски срещу Спартак (Варна) за победата на "сините" срещу варненци с 4:1. 
Черно море има повече победи като гост - 4, отколкото у дома - 2. "Моряците" са един от четирите отбора, които имат повече победи като гости, отколкото пред своите фенове.Останалите са Лудогорец, Берое и Септември (преди изиграването на кръга). VIT CHE


От седемте си гостувания до момента Черно море има само две поражения (срещу Берое и Левски). Само в тези мачове „моряците“ не намериха мрежата на съперника.
Ондрей Сукуп е единственият футболист на Черно море, който не е пропуснал нито минута игрово време от началото на първенството.
Георги Илиев е титуляр във всички мачове, но в три от тях е заменен и това го различава от чешкия му съотборник.
Общо 10 различни футболисти са намирали мрежата през този сезон. Повече различни голмайстори има само Лудогорец - 11. ЦСКА-София и Славия са също с по 10 различни различни голмайстори (преди изиграването на кръга).

Снимки: Официална страница на Витоша