Левски - ЦСКА

Посещения: 2393
Мач ревю

 

Левски - ЦСКА 2:2

1:0 Яблонски (8), 1:1 Тиаго (12), 1:2 Тиаго (15), 2:2 Прохазка (61)

teamLogo1004 Левски

  • Левски продължава да е непобеден като домакин от старта на новия сезон (5 победи и 2 равенства). Другият отбор без поражение на свой терен е Лудогорец.
    Тимът на Делио Роси вкарва повече от 1 гол за първи път от последните си 6 мача.
    Давид Яблонски се разписва в трети пореден двубой за "сините" и вече има 6 гола на сметката си. Чехът е водещият реализатор на Левски и най-резултатният бранител в Първа лига.
    "Сините" не са отбелязвали гол само веднъж при своите домакинства от началото на сезона – 0:0 срещу Лудогорец.
    За трети път "сините" получават 2 гола във вратата си в един двубой. Другите два мача срещу Верея и Ботев бяха загубени.
    Това бе първото равенство за тима, което завършва с голове. Предишните 3 срещи приключиха при 0:0.
    За първи път Левски получава голове като домакин. До този момент "сините" бяха единственият отбор в Първа лига, който не бе допускал гол на свой терен.
    Български футболист не е попадал сред голмайсторите за тима от 10 кръга насам. За последно Вутов бе точен на 30 юли при успеха срещу Витоша с 2:0.
  • Роман Прохазка е единственият футболист на Левски, който не е пропуснал нито минута игрово време от началото на първенството. Жорди Гомес е титуляр във всички мачове, но в един от тях е заменен и това го различава от словашкия му съотборник.
  • Жуниор Мапуку е взел участие във всички 13 срещи до момента, но в осем от тях е влиза като резерва.    


teamLogo1003 ЦСКА-СОФИЯ

  • ЦСКА-София е в серия от 3 поредни равенства.
    За трети път "червените" не стигат до успеха, след като водят в резултата. Останалите два двубоя срещу Славия и Етър също завършват наравно. И в трите мача ЦСКА е гост (в два от тях като символичен на "Васил Левски").
    Тиаго бележи 2 гола в 1 мач за първи път от старта на шампионата. Португалецът вече има шест гола и е втори при реализаторите за ЦСКА.
    Водещият реализатор на Първа лига Фернандо Каранга (12 попадения) не успя да се разпише за трети път от началото на сезона и във втори пореден мач.
    Отборът на Стамен Белчев продължава да разполага с най-доброто нападение в Първа лига (32 гола). Следват Лудогорец (27) и Ботев (24).
  • ЦСКА не се разписа само в два мача през този сезон.
  • Фернандо Каранга е започнал като титуляр във всеки един от 13-те мача на ЦСКА до момента. В 4 мача е бил сменен.  
  • Тиаго е взел участие във всички мачове от първенството до момента, като в два от тях влиза от резервната скамейка.
  • Николай Бодуров е титуляр във всички мачове от началото на първенството и е заменен само в един от тях.
  • "Червените" имат общо 10 различни голмайстори до момента. Толкова имат Славия и Черно море. Лудогорец е с най-разнообразната листа - 11.